|
|
Aankoopmakelaar Groningen

Aankoopmakelaar Groningen

Bijna anderhalve eeuw geleden was Lagro | Ebens de eerste die zich vestigde als aankoopmakelaar in Groningen en sindsdien letterlijk en figuurlijk de nummer één van deze prachtige stad!

Huis kopen met Lagro | Ebens

We horen vaak zeggen dat een huis kopen een grote stap in iemands leven is. Maar volgens ons is het veel meer dan alleen maar een ‘stap’. Het is een compleet traject door het spreekwoordelijke bos dat u niet meer ziet door alle bomen. Onderweg moet u een aantal keuzes maken en beslissingen nemen om bij het perfecte huis te komen. Zo moet er besloten worden waar u wilt wonen, welke woonstijl u voor ogen heeft en aan welke eisen de woning zal moeten voldoen. Wat is er nodig voor uw gezinssituatie voor nu en in de toekomst? Vervolgens komen er nog lastigere vragen, zoals hoe duur het huis mag zijn en hoe moet het gefinancierd worden. Wat en hoe  moet er verder geregeld worden, wat betekenen alle termen en op welke ‘kleine lettertjes’ moet u letten? Het zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden als u een huis wil kopen. Best een ingewikkelde materie dus en het is erg fijn als u daar de hulp van een expert bij krijgt. Bij Lagro | Ebens hebben wij precies die expertise die u nodig heeft en wij zien het als een uitdaging om als gids te fungeren door dat ‘bos’, op weg naar uw nieuwe woning. Kortom, wij begeleiden u graag en goed met het kopen van een huis.

 

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een goede aankoopmakelaar neemt u werk uit handen, voorkomt stress en scheelt u enorm veel tijd. Hij (of zij) helpt u bij het zoeken naar een geschikte woning, de bezichtigingen en de onderhandelingen. Na het sluiten van de overeenkomst helpt de aankoopmakelaar ook met het verdere proces, van het controleren van de koopakte en de afhandeling bij de notaris, tot de financieringsaanvraag en de uiteindelijke sleuteloverdracht.

Het zijn uiteraard allemaal zaken die u in principe zelf ook zou kunnen doen en uitzoeken. Waarom zou u dan een aankoopmakelaar inhuren die niet wettelijk verplicht is? Omdat de voordelen van een aankoopmakelaar erg groot zijn en het u uiteindelijk veel geld en moeite scheelt! Een aankoopmakelaar weet bijvoorbeeld als eerste welke woningen er op de markt komen. Dat geldt helemaal voor Lagro | Ebens aangezien wij al zo lang ervaring hebben in Groningen. Daardoor weten wij veelal meteen precies of een vrijkomende woning iets voor u is. Zo kunt u zeer snel reageren. Als aankoopmakelaar kunnen wij een pand kritischer beoordelen en weten we wat de waarde van een woning is. We kunnen met onze kennis en ervaring scherper onderhandelen, zodat u een gunstigere prijs voor de woning krijgt. U wint tijd en voorkomt stress, omdat wij alles voor u uitzoeken en regelen. U hoeft niet zelf op zoek te gaan naar een woning, hoeft niet uit te zoeken wat er financieel wel en niet haalbaar is en wat er allemaal verder noodzakelijk en vereist is bij het aankopen van een woning. Wanneer u er voor zou kiezen om dit allemaal wel zelf te doen, zou u het ‘wiel’ waarschijnlijk helemaal opnieuw moeten uitvinden, terwijl het voor ons dagelijkse kost is.

Wat kost een aankoopmakelaar?

Aan al deze diensten hangt uiteraard wel een prijskaartje. Maar het goede nieuws is dat u de kosten van de aankoopmakelaar er waarschijnlijk al uit heeft, doordat deze een lagere aankoopprijs weet te bedingen dan dat u zelf zou kunnen.

De tarieven die worden berekend, ofwel de courtage van de aankoopmakelaar, zijn bij elk kantoor verschillend.  Vaak hanteert men een vast tarief of een percentage van de vraagprijs. Wat we tegenwoordig ook vaak zien is dat er een percentage wordt berekend over het bedrag dat van de vraagprijs wordt afgedongen. Welk tarief er wordt gehanteerd, wordt op voorhand besproken en vastgelegd in de vorm van een offerte. Wat ook handig is om te weten, is dat de kosten van de aankoopmakelaar aftrekbaar zijn van de belasting. Het gaat dan niet om de tarieven voor de aankoopmakelaar zelf, maar om de taxatiekosten die meestal worden berekend.

De courtage van de aankoopmakelaar maakt het kopen van een woning uiteindelijk meestal niet duurder, maar levert juist financieel voordeel op. Het inhuren van een aankoopmakelaar is daarmee voor u dus een win-win situatie. Alles is onder controle en u heeft overzicht. U kunt het bos weer zien en wie weet, misschien staat dáár uw nieuwe huis wel!

Contact opnemen met Lagro Ebens

Maak een afspraak

Bij 'versturen' gaat u akkoord met de verwerking van persoonsgegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.