|
|
Geschiedenis

Geschiedenis

Op 20 maart 1874 vestigt notarisklerk J.L. La Gro zich als makelaar in het centrum van Groningen, in de Schoolstraat. Het is op dat moment groot nieuws, La Gro is de eerste en enige makelaar van de stad Groningen. In die periode staat de woningmakelaardij nog in de kinderschoenen. In 1922 treedt de zoon van La Gro toe tot de makelaardij om de groeiende onderneming verder uit te bouwen.

Ruim 40 jaar later na het begin van La Gro, start dhr. A. Ebens op 1 september 1914 een eigen makelaarsbedrijf in Groningen, welke in 1932 wordt overgenomen door zijn zoon dhr. J. Ebens. Het pand waarin het bedrijf is gevestigd gaat verloren in de oorlog, maar in 1945 wordt vol goede moet opnieuw de zaak opgebouwd. De samenwerking tussen de heren La Gro en Ebens start in de jaren ’50 en gaan vanaf dat moment verder in de makelaardij onder de naam La Gro – Ebens. Het makelaarskantoor ontplooit vernieuwende initiatieven op onder andere promotioneel gebied. Zo is er in de jaren ’70 een landelijke primeur met een doorlopende diashow van de woningportefeuille in Groningen. De dia’s worden gepresenteerd in verlichte vitrines; in die periode een grote publiekstrekker.

In de jaren ’80 is er een crisis op de woningmarkt en is rente historisch hoog. Het bedrijf Lagro – Ebens wordt in periode overgenomen door dhr. H. Meijer en is dan gevestigd aan de A-Kerkhof in het hart van de stad. Onder zijn leiding blijft, ondanks de moeilijke tijden, het belang van de klant prevaleren. Een goed en eerlijk advies zorgt immers voor een tevreden klant en wordt er een vertrouwensrelatie opgebouwd. Tevreden klanten zorgen voor continuïteit van het bedrijf en een goede reclame. In deze periode zijn o.a. dhr. E.B. van Hasselt en dhr. R. Wermink werkzaam voor Lagro – Ebens en zij nemen het bedrijf in 1995 over. In 2005 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie aan de Oude Ebbingestraat 91. Het rijksmonument werd overgenomen van Dorhout Advocaten. Naast de woningmakelaardij is Lagro – Ebens ook actief in de bedrijfsmakelaardij. De afdeling verzekeringen wordt nieuw leven ingeblazen en tevens is dhr. Wermink betrokken bij de oprichting van De Hypotheekshop. In 2019 hebben de heren S. de Jong en A. Jalving het kantoor overgenomen en er daarbij voor gekozen de oude naam Lagro | Ebens weer te gaan voeren en op te gaan naar het 150 jarig jubileum van het kantoor.

Hieronder een historisch exemplaar van een zelf ontwikkelde en uitgegeven stadsplattegrond:

Contact opnemen met Lagro Ebens

Maak een afspraak

Bij 'versturen' gaat u akkoord met de verwerking van persoonsgegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.