|
|
Taxateur Groningen

Taxateur Groningen

Wanneer u op het punt staat een huis te kopen in Groningen is de taxatie een belangrijk onderdeel van de procedure. Dit is om uw hypotheekverstrekker te kunnen aantonen dat de woning het bedrag dat u ervoor gaat betalen ook werkelijk waard is. Deze beoordeling van de waarde is bepalend voor de hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen. Daar heeft u een betrouwbare taxateur in Groningen voor nodig, iemand die weet waar hij over praat.

Huis taxeren in Groningen

Om een hypotheek te verkrijgen, is het nodig om de woning te taxeren. Uw bank of hypotheekverstrekker eist dat er een onafhankelijke taxateur komt kijken naar het huis dat u op het oog heeft. De waarde van het pand wordt op verschillende punten beoordeeld en beschreven in een rapport. Wat staat er allemaal in zo’n taxatierapport voor hypotheek? Een paar belangrijke termen die worden genoemd zijn:

  • Executiewaarde: dit is de waarde van de woning die het opbrengt bij een gedwongen verkoop (bijvoorbeeld als de hypotheek niet meer kan worden afgelost).
  • WOZ waarde: de waarde waarmee de hoogte van de vermogensbelasting en het huurwaardeforfait wordt vastgesteld.
  • Herbouwwaarde: het bedrag dat nodig zou zijn om het verzekerde gebouw opnieuw te bouwen, met dezelfde bestemming en locatie. Dit wordt niet genoemd in een rapport voor een appartement, omdat het daarop niet van toepassing is.
  • Onderhandse verkoopwaarde: de verkoopwaarde onder normale omstandigheden.

Wilt u uw nieuwe huis taxeren in Groningen? Lagro | Ebens is al sinds jaar en dag de aangewezen makelaar die weet wat de waarde van de huizen in de stad en de omgeving is. Voor een taxatierapport Groningen kunt u dan ook heel goed bij ons terecht.

 

NWWI taxatie Groningen

Wanneer heeft u een taxatierapport voor hypotheek nodig? Natuurlijk wanneer u een woning gaat kopen en daarvoor een hypotheek wil afsluiten. Maar het kan ook nodig zijn bij de volgende gevallen:

  • Als u een huidige hypotheek wil oversluiten.
  • Wanneer u een tweede hypotheek wil aanvragen.
  • Als er een onroerende zaak overgedragen moet worden van privé naar bedrijf (of andersom).
  • Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een successie of schenking.

 

In al deze gevallen heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig, ofwel een NWWI taxatie Groningen. De taxatie van een huis wordt uitgevoerd door een gerenommeerd taxateur, waarna het rapport door het NWWI wordt gecontroleerd. Er wordt dan gekeken of het aan alle eisen voldoet. Meestal mag het rapport niet ouder zijn dan 3 maanden.

Taxaties in Groningen

De stad Groningen is mooi, gezellig en erg populair. Het is een echte studentenstad; levendig, intelligent en een tikkeltje eigenwijs. Als woonstad is Groningen dan ook enorm gewild en veel studenten vestigen er zich na hun studie. Als gevolg daarvan is er veel vraag naar starterswoningen, vooral in het centrum. Maar ook in de rest van de stad of in de provincie Groningen staan de woningen meestal niet lang in de verkoop. Dat houdt dus in dat er veel koopcontracten worden getekend en dat er vele taxaties in Groningen worden uitgevoerd.

Doordat Lagro | Ebens al meer dan anderhalve eeuw als makelaar actief is vanuit het hart van deze prachtige stad, weten onze makelaars en taxateurs precies waar ze het over hebben en waar ze op moeten letten. Voor een taxatie in Groningen weet u dus waar u moet zijn!

Contact opnemen met Lagro Ebens

Maak een afspraak

Bij 'versturen' gaat u akkoord met de verwerking van persoonsgegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.